Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η HellasCare διαχειρίζεται ένα μεγάλο στόλο ιδιωτικών σύγχρονων ασθενοφόρων, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η HellasCare διαχειρίζεται ένα μεγάλο στόλο ιδιωτικών σύγχρονων ασθενοφόρων, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 24/7

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η HellasCare έχει ως αποστολή την παροχή ποιοτικών και προσιτών υπηρεσιών ασθενοφόρου σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη.

Παρέχουμε υπηρεσίες διακομιδής ασθενών ή τραυματιών, σε όλη την Ελλάδα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα:

 • σε ιδιώτες, είτε πρόκειται για προγραμματισμένα ραντεβού, είτε για επείγουσες καταστάσεις
 • σε ιδιωτικές κλινικές, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ…
 • σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
 • σε ξενοδοχειακές μονάδες
 • σε χιονοδρομικά κέντρα, εργοτάξια, δήμους, κλπ…
 • για την κάλυψη αναγκών αθλητικών διοργανώσεων, μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκδηλώσεων, συναυλιών, συνεδρίων, κλπ..

Στόχος μας είναι η μεταφορά του ασθενούς ή του τραυματία, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, κλινική ή άλλο ιατρικό / διαγνωστικό κέντρο, να πραγματοποιείται με τον ελάχιστο χρόνο αναμονής και ταχύτητα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Με τη βοήθεια των καλά εκπαιδευμένων και έμπειρων επαγγελματιών μας, έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, με την κατάλληλη φροντίδα, οργάνωση, σεβασμό και ευγένεια.

Χρησιμοποιούμε υπερσύγχρονα ασθενοφόρα οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και κινητές μονάδες ΜΕΘ παρέχοντας ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της διακομιδής, καθώς και τις πρώτες βοήθειες κατά την διάρκειά της, από τους διασώστες μας ή από εξειδικευμένο ιατρό, όταν αυτό απαιτείται.

Όλα τα ασθενοφόρα οχήματά της HellasCare είναι κλιματιζόμενα και πληρούν:

 • τις προϋποθέσεις ασφάλειας και καταλληλότητας του ΕΚΑΒ
 • τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας και Μεταφορών
 • όλα τα πρότυπα για την μέγιστη άνεση τους ασθενούς

Ολόκληρος ο στόλος των ασθενοφόρων οχημάτων, ελέγχεται και συντηρείται καθημερινά, ενώ μετά από κάθε διακομιδή τα ασθενοφόρα πλένονται και καθαρίζονται εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε πέραν των προδιαγραφών ασφαλείας να τηρούνται απαρέγκλιτα και όλες οι προδιαγραφές καθαριότητας και υγιεινής των οχημάτων και του εξοπλισμού τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τήρηση όλων των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοιού COVID-19 και λοιπών ιογενών λοιμώξεων.

Τα ιδιωτικά ασθενοφόρα με Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) στελεχώνονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό για καταστάσεις Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής Ιατρικής και εκπαιδευμένα πληρώματα – διασώστες (απόφοιτους του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ), ενώ είναι εφοδιασμένα με εξειδικευμένο εξοπλισμό και φάρμακα για προχωρημένη υποστήριξη και σταθεροποίηση των ζωτικών λειτουργιών του πάσχοντος.

Οι κινητές μονάδες αυτές παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις που οι ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμες καταστάσεις όπως ενδεικτικά:

 • πολυτραυματίες από ατύχημα
 • ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου
 • ασθενείς με εγκεφαλικό
 • ασθενείς με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια
 • ασθενείς με πολυοργανική ανεπάρκεια
 • διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται μόνιμα μηχανική υποστήριξη

Η HellasCare διαθέτει ένα 24ωρο Συντονιστικό Κέντρο, για την διαχείριση των τηλεφωνικών κλήσεων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που αναλαμβάνει.

Το κέντρο λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ιατρικές ανάγκες, την τοποθεσία, την ημερομηνία, την ώρα του ασθενούς και την σοβαρότητα της κατάστασης. Από εκεί, η ομάδα μας συντονίζεται με το κατάλληλο πλήρωμα ασθενοφόρου για να εξασφαλίσει την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά του ασθενούς στον προορισμό του, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Διατηρούμε συνεχή επικοινωνία με τον ασθενή και το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να διασφαλίσουμε ότι όλα πάνε ομαλά.

Οι διασώστες είναι απόφοιτοι του Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Α.Β. Διαθέτουν πολυετή εμπειρία και επαγγελματισμό, ενώ παράλληλα ενημερώνονται διαρκώς για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις νέες εφαρμογές στον τομέα της άμεσης βοήθειας, ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κάθε κατάστασης.

 • Διαθέτουν πιστοποίηση BLS/AED στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής & Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (Basic Life Support & Automated External Defibrillation) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (E.R.C./www.erc.edu).
 • Έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια I.L.S. (Άμεσης Υποστήριξης της Ζωής – Immediate Life Support του E.R.C.)
 • Έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα προγράμματα για την προεναρκτήρια αντιμετώπιση τραυματικών καταστάσεων (Prehospital Trauma Life Support) και για την πρώτη ανταπόκριση σε τραυματικές καταστάσεις (Trauma First Response).

Οι διασώστες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας να παρέμβουν κάθε στιγμή και να παράσχουν την κατάλληλη βοήθεια στον ασθενή και τον συνοδό του.

Η νοσηλευτική μας ομάδα ΜΕΘ, υπεύθυνη για τη μεταφορά ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, αποτελείται από “Πιστοποιημένους νοσηλευτές Τ.Ε.Ι.”, με εξειδικευμένες γνώσεις πρώτων βοηθειών και εκτενή εμπειρία στην παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, σε μονάδες εντατικής θεραπείας μεγάλων κλινικών.

Συνδυάζουν επιπλέον τεχνικές δεξιότητες, ανθρώπινες αξίες, σεβασμό, υπομονή και κατανόηση ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες των ασθενών, κατά τη μεταφορά τους με ασθενοφόρο όχημα – Κινητή Ιατρική Μονάδα ΜΕΘ.

Το ιατρικό μας προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής φροντίδας, διασφαλίζοντας την ετοιμότητά του να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα ιατρικών έκτακτων περιστατικών.

Αποτελείται από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων γενικών ιατρών, ορθοπεδικών, γενικών χειρουργών, καρδιολόγων, πνευμονολόγων, παθολόγων, παιδιάτρων, αναισθησιολόγων.

Όταν ένας ασθενής χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα, το ιατρικό μας προσωπικό είναι σε θέση να παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική σταθεροποίηση στον τόπο του συμβάντος, ανεξάρτητα από την αιτία του συμβάντος.